Betrouwbaarheid van goksites op internet

De gokwereld is de laatste tientallen jaren zeer intens veranderd. Op weinig sectoren heeft de komst van het internet zo veel invloed gehad als bij het gokken. Dat gokken een bezigheid is die je perfect online kan uitvoeren, lijken de statistieken in ieder geval te bevestigen. Online goksites zijn populairder dan ooit en er is meer geld mee gemoeid dan ooit tevoren, maar er is één vraag die veel gokkers zich nog steeds stellen: hoe veilig is dat precies, online gokken?

Goksites vroeger

Veel mensen hebben nog steeds het beeld in hun hoofd van schimmige digitale achterkamertjes, waarin kwaadaardige computers je geld aftroggelen. In de beginperiode van het internet, toen de online gokwereld nog maar in zijn kinderschoenen stond, was het inderdaad zo dat het behoorlijk moeilijk was om de betrouwbaarheid van een goksite in te schatten. Er waren veel oplichters bij de aanbieders van online goksites en dat kwam voornamelijk omdat het internet nog zo jong was. Veel mensen gingen ervan uit dat een internetbedrijf per definitie een bubble was die over enkele jaren sowieso zou barsten. Vanuit dat oogpunt waren er natuurlijk weinig argumenten voor oprechte zakenmensen om voor de lange termijn in de online gokwereld te investeren. Ondertussen is het internet volwassen geworden en twijfelt niemand nog aan de duurzaamheid van een degelijk internetbedrijf. Enkele van de meest betrouwbare en geliefde bedrijven op aarde zijn momenteel internetbedrijven.

Goksites vandaag de dag

 Vandaag de dag is het met andere woorden een makkelijkere opdracht om een betrouwbare goksite te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen oplichters meer zijn, want in veel landen waar nog geen definitieve wetgeving bestaat over online gokken, schieten de schimmige online goksites nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Het voordeel is dat je in deze tijden als consument beschikking hebt over de tools om zelf na te gaan of een goksite wel betrouwbaar is. Je kan bijvoorbeeld nagaan hoe lang de website al bestaat en wat bestaande klanten erover te zeggen hebben.


Nederland reikt momenteel nog geen officiële licenties uit aan online casino’s, want het wetsvoorstel hieromtrent is nog steeds in behandeling. Wel is het zo dat het toezicht over de online gokwereld al is toegenomen. Onder het toeziend oog van een waakzame overheid, zal het in de toekomst geen probleem meer zijn om de betrouwbare goksites van de oplichters te onderscheiden. Tot die tijd is het slim om het bij betrouwbare Europese goksites te houden of ga gewoon lekker 
gratis gokken.

Leave a Reply